Mi látszik Délkelet-Ázsiából?

FERDE SZEMMEL

FERDE SZEMMEL

Ki hazudik? Elektromos vs földgáz üzemű járművek

2019. május 03. - ymel
A theguardian szimplán hazudik, amikor arról ír, hogy az elektromos autók olcsóbbak a hagyományos üzeműeknél (vigyázat, nem következik érvelés. Az alábbi angol nyelvű linkeken lehet tájékozódni). A benzin/diesel üzemű hajtás reális alternatívája ugyanis a földgáz (pl Romania, '80-as evek: gazuzemu buszok a tomegkozlekedesben, persze annak mas okai voltak). Ki pénzeli a theguardiant?

pande847108.jpg

Ez a földgázról:
https://www.energuide.be/en/questions-answers/are-natural-gas-cars-a-real-alternative/198/
 
Ez meg a Guardian az elektromos autókról. Musk mégsem akkora fasza gyerek, mint ahogy annak festi és festeti magát. Igyekszik is most már egy "világmegváltó" számítógép mögé beállni. 
https://www.theguardian.com/environment/2019/feb/12/electric-cars-already-cheaper-own-run-study
A kép forrása:
https://estost.photoshelter.com/image/I0000XNwmrGijfv4
Külön csavar amúgy, hogy 1984-ben még nem volt LPG, ahogy a kép mellé írják. Elena Chau rendeletbe adta, hogy márpedig LPG-sek lesznek a buszok az üzemanyaghiány miatt. Mit volt mit tenni, feltették a tartályokat, de akkor még nem azzal hajtottál a buszokat. Angolul alább:

"ROMANIA, University Square, Bucharest, 12.1984.Bus with empty gas cylinders - "Comrade" Elena Ceausescu had requested the use of LPG, to save fuel. But the tanks on the buses were always empty, because LPG did not yet exist..© Andrei Pandele / EST&OST"

A bejegyzés trackback címe:

https://viccesviet.blog.hu/api/trackback/id/tr4914802626

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása