Mi látszik Délkelet-Ázsiából?

FERDE SZEMMEL

FERDE SZEMMEL

Mátyás király meséi

2019. március 22. - ymel

naray.jpg
Adott a képen látható úr. A hír pedig az, hogy ő elhagyja az országot. Rögtön egy erős indokkal nyit:

 Ízlésem ellen való az is, hogy a közbeszédben folyamatos méltósággyalázás zajlik. Csupán jelentéktelen nézetkülönbségek miatt olyan hangnemet engednek meg egymással szemben, ami kulturált társadalomban elfogadhatatlan.”

Na, akkor el kellene mennünk és megkérdeznünk az egykori modelljeit, hogy ő maga milyen szép példával járt elő a 'munkahelyi' kommunikációban. Ha az arrogáns, lekezelő és megalázó stílus miatt ma lehet a Fideszhez kapcsolódó egyes alakokat kritizálni – egyébként jogosan –, akkor egészítsük ki ezt a sajnálatos jelenséget azzal, hogy e derék stílust és viselkedést bizony például ettől a fent ábrázolt alaktól is eltanulhatták a jelenlegiek nagyjából a 90-es évektől, amikor elkezdte a hüppögéseivel tűzdelt „mászolygását” a szakmában.

Tulajdonképpen még elég higgadtan is csak azzal a szólással lehet élni, hogy nem sül le a bőr a képéről, amikor „méltósággyalázásról” mer beszélni. A divat, a modellkedés, a kifutó szemfényvesztő és léha világa mindig is vonzotta a tudatlanabb fiatal lányokat, akik évről évre folyamatosan biztosították e kreatúra számára is a friss, ingyenes munkaerőt. A recept egyszerú volt: a már 1-2 éve neki vonulgó/nagló lányokat el lehetett küldeni, a tandíjukat ledolgozták, jöhettek mindig az újratermelődő, tudatlan és kíváncsi báránykák. Alacsony rezsi, szép nők között a 'fényben'. Még akkor is, ha ennyire melegnek látszik valaki. Ej, de szép is ez.

Sok évvel ezelőtt, amikor még lehetett kapni a Mátyás király meséi c. gyűjteményt, a sok elmés sztori között szerepelt ez is: Egyszer Mátyás udvarába egy messze földön híres művész érkezett. Tudománya az volt, hogy egy zsák borsót hiba nélkül tudott szemenként áthajigálni a kulcslyukon. Miután nagy kíváncsian összegyűltek a népek, a híresség nekilátott, és csont nélkül kivégzett egy zsáknyi borsót a kulcslyukon át. Az udvar hangosan, nagy ovációval ünnepelte a mutatványt, aki boldog vigyorral fordult Mátyás felé a jutalomért. A király bőségesen meg is jutalmazta e hasznos tudományért a művészt: „
Adjatok neki egy zsák borsót, aztán menjen Isten hírével”.

meat_ooh.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://viccesviet.blog.hu/api/trackback/id/tr1814708713

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kacor ropi 2019.09.03. 22:14:05

Magyarország annyiban sikergyilkos ország, hogy az ilyen gátlástalan idegenszívűeknek megnyilvánulási lehetőséget és platformot nyújt. tommyboy annyira nem volt képes vinni, hogy valódi, tényleg saját stílust teremtsen; egyedüli invenció a mindenhová odabiggyesztetett, gondolom, védjegynek szánt turbózott rózsa, az is már tán húsz éve történt. azóta lopkovice innen -onnan, igaz, időnként némi ízléssel. de ez kevés a szakmai üdvözüléshez, hiába hájpolja a média.

A csinifiú szabász nem tudatosította magában az aranytörvényt, miszerint amit adsz másnak, azt az élet más területén visszakapod.
Most, hogy a Föld rezgésszintje megemelkedett, erre már évtizedeket, vagy inkarnációnyi időt sem kell várni. Gyön az, erőtől duzzadóan s vidáman, oly gyorsan, hogy sokszor reagálni alig van ideje a delikvensnek.
Ezért érdemes mostanában fontolgatni a szavakat és a tetteket.
a gondolatokról már csak suttogni merek, mert lehet, hogy saját nincs is neki, max. egy bizonyos póráz -körön belül..

Inkább ilyeneken meditáljon a mester.
ahelyett, hogy a volt kenyéradó gazdiba marva vernyákolna.
inkább csendesen örömködnie kellene, hogy még osonhat a catwalkon.
süti beállítások módosítása