Mi látszik Délkelet-Ázsiából?

FERDE SZEMMEL

FERDE SZEMMEL

Az étkezési kacsaembrió tojás

2013. május 29. - ymel

Nemrég egy blogíró kollega sorolt érdekesebbnél érdekesebb ételeket a világból. Említette a kacsaembrió tojást is, mozgó szemléltetés azonban nem járt a szövegéhez - hozzá is kapcsolódva húztam elő az alábbi felvételt.

trung_vit_lon.gif

Vietnámban ugyanúgy a gasztronómia mindennapos darabja a főtt kacsaembrió tojás, mint Kínában. Az egész országban előszeretettel fogyasztják, bár akadnak kisgyerekek , akik inkább az éppenhogy formálódó embriót hajlandók csak elfogyasztani, a pár napostól irtóznak. Sebaj, idősebb korukra megszokják a héjban tollasodó csibét is. 

Körítésnek vietnámi mentát, kis sót, borsot is használnak, mások menta helyett csíkokra vágott gyömbérrel teszik még finomabbá a falatokat.

De honnan lehet tudni, melyik rejti a finom és tápértékben gazdag csemegét? Több módszer is létezik, a legelterjedtebb, hogy zseblámpával bevilágítanak a tojásba vagy erős ellenfényben kukkolják a tartalmat. Nemrég egy jó kis vietnámi filmben (Lost in Paradise - vagyis inkább Saigonban) az örömlány a vízbe dobást javasolja, mert a kacsát tartalmazó mocorogni kezd a vízben és fixen beáll egy pozícióba. Megint másik pörgetik: amelyiknél bohóc van a dobozban, az sokkal tovább forog körbe a simához képest. 

Na de kísérjük figyelemmel, mit is mond Phó néni erről az ételről:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://viccesviet.blog.hu/api/trackback/id/tr845332642

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BigPi 2013.05.30. 09:47:41

Na de nem derült ki, vagy figyelmetlen voltam, hogy a tojást főzik, vagy nyersen eszik? Ha főzik, akkor mennyi ideig?

De, hogy bírják megenni azokat a leveleket nyersen? Vagy főzve vannak azok is?

ymel 2013.05.30. 10:06:42

@BigPi: szia, főzik a tojást, a leveleket pedig megmossák és nyersen eszik. Van pár fő levélfajta, amit előszeretettel fogyasztanak mindenféle ételhez, a nevüket sem tudom magyarul. Mentafélék vannak, meg ugye amit mi normál salátának hívunk. Az én kedvencem egy igen intenzív ízű, aminek a fonákja lila színű, a neve "tia to" . De a gyömbércsíkok is pompásak pl. levesben.
süti beállítások módosítása