Mi látszik Délkelet-Ázsiából?

FERDE SZEMMEL

FERDE SZEMMEL

Sokkoló kínai mészárlás a vietnámi Johnson-zátonyon - Vlog

2020. április 23. - ymel

Amikor 1982-ben végre aláírták a tengerjogi egyezményt, kisebb országok úgy gondolhatták, hogy területi igényeiket nagyjából megfelelően levédték. 166 ország ratifikálta ezt a megállapodást, Kína köztük volt - de éppen az USA nem. A Spratly-szigetek és környéke fontos kereskedelmi útvonal, ráadásul palagáz és olaj is található arrafelé, nem csoda, hogy a környező országok mindegyike igényt tart rá, még a kínai agressziót legközelebbről érző, amúgy az onnan szintén távol eső Taiwan is.  

A telefonnal készített kisfilm a kínai könyörtelenség egyik példája az 1988-as esetről: 64, nagyjából fegyvertelen (kábé kés volt náluk) vietnámi múszaki alakulatost mészároltak le nehézgépfegyverekkel. Az eset annyira megdöbbentő volt, hogy a vietámi kormány a sokkban még saját polgárai előtt is igyekezett titokban tartani az incidenst. Mégis az egész ország megtudta, de ennek ellenére csak néhány évvel ezelőtt hozták nyilvánosságra, és akkor fel is avatták a Da Gac Ma (Gac Ma -zátony)-emlékművet.

A videóban kinagyított részletek találhatóak a kínaiak által rögzített mészárlásról - szándékosan nem adok hozzá linket, de gyorsan megtalálható a Youtube-on. 

A bejegyzés trackback címe:

https://viccesviet.blog.hu/api/trackback/id/tr6415633424

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása