Mi látszik Délkelet-Ázsiából?

FERDE SZEMMEL

FERDE SZEMMEL

Kerni vagy nem kerni? Ez itt a kerídés.

2015. július 17. - ymel

 

Annak van 'morális' alapja a kerítés ellen kampányolni, aki maga sem épített kerítést a háza köré - 

Én ismerek ilyen embert. De csöndes, nem szól. 

Látom itt a fecesbukkake idővonalamon, mennyire aktívan fejti ki tevékenységét sok civil ismerősöm a drótkerítés-ellenes mozgalomban.

Én meg csak vakarnám a fejem, ha azt kérdeznék tőlem, hogy kell-e a kerítés a déli határvidékre vagy sem. Egyszerű állampolgárként nem tudom eldönteni. Sok érv szól mellette és tán ugyanannyi ellene. A kerítést ellenzők nagyjából az EU ’normáira’ szoktak hivatkozni, ilyen szimbolikus izékre meg szabadságra stb-re. Csakhogy ez az EU egyre rosszabbul teljesít: a görög ’szabaccságot’ épp most vette el – itt most összemosok minden dimenziót, ahogy egy egyszerű állampolgár fejében az EU létezik. Úgymint bürokratikus-birodalmi csillagromboló nehézkességű, átláthatatlan hatókörű és egymás intézkedését rendszeresen kiherélő szervezetek tökfölösleges gyülekezete – ami a mi pénzünkön bénázik és érdekes figurákat ereszt országonként Brüsszelbe vagy akárhová. Namost ezekre – olyan országokra - hivatkozni kerítésellenesség címén, akiknek nem egy darab könyvük, de egy egész nyomdájuk van odahaza (lsd. „Pista bácsi egy napja” című vicc), vagyis nem egy nyamvadt drótkerítésük van védekezni, de egész előretolt bástyaországok (tisztára mint a középkorban) – ez az egész valahogy nem áll össze. Még akkor sem, ha itten lehet finomkodni átutazással, kvótákkal meg direktívákkal.  

Így némi hajlásom van az „igen” felé. Eszembe jutott egy nemrég olvasott, üde kisregény, mely szerint ma Budapesten a legdurvább alvilági csoportok egyike az albán. Ők is a most még kerítetlen határsávon közlekednek, a humánerőforrás ebből az irányból buzog az országba. Jó, egy antikerítéshívő, kedves ismerősöm szerint repülővel meg drága gépjárművekkel érkeznek. Na ja, ha épp nem ’anyagot’ hoznak, mert azt legegyszerűbben ugye éppen gyalog lehet a bokrok között átjátszani (ezután majd hajítógéppel küldik át, annak három méter ugye meg se kottyan, az alagúthoz meg nem kell ez a középkori szerszám).

Én is építettem kerítést a házam köré. Az államtól (kormánytól) pedig elvárom, hogy megvédjen, köben pedig igyekezzék emberhez méltóan bánni a kényszerből itt megjelenő külföldiekkel.

Próbáljuk már lefejteni a zsigeri fityesz-ellenességet erről a menekültügyi kérdésről. Mi marad belőle? Szerintem elsősorban a tanácstalanság. Nekem ezután jönne rá, hogy akkor már inkább legyen, de kezeljék emberséggel a menekülteket. Megszámolnám a kerítésellenes kommenteket mondjuk egy  szadesz(féle)-kormány esetén is. Addig pedig megnézném, hogy a nagyvárosokban, családi ház-mentes övezetekben élő ellenkampányolók vajon bezárják-e lakásuk ajtaját és a lépcsőházuk kapuját éjszakára.

Ja igen. Az emberjogi élharcos USA-ban Mexikó felé durva kerítés áll a határon.

A bejegyzés trackback címe:

https://viccesviet.blog.hu/api/trackback/id/tr1007634224

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása