Mi látszik Délkelet-Ázsiából?

FERDE SZEMMEL

FERDE SZEMMEL

Találós kérdés - Alien vs. VW Scirocco

2013. május 06. - ymel

Igen, a kép „megfejtése” kicsit problémás idekint, hiszen amikor az Alien kultfilmmé vált a nyitottabb országokban, akkortájt a vietek leginkább Ho apó kalandjait láthatták képernyőn sokféle feldolgozásban vagy valamilyen más, hazafias-militáns alkotást. És néhány örökzöldtől eltekintve nemigen néznek régi filmeket, akkor sem, ha az amerikai (imádják az amikat - 'soha nem felejtő' magyarként meglepő?).  Azóta sokminden megváltozott itt, Hanoi intaktsága, érintetlensége nagyjából a ’9o-es évekig tartott. Találkoztam több, visszajáró vagy folyamatosan itt élő külföldivel. Általában fanyalognak, hogy régen minden jobb volt itt. Szép az, amikor egy 1o éve itt élő amerikai tanár ember mond ilyesmit. nyugati nyugatiakra is jellemző a nosztalgia, úgy látszik.

AlienScirocco.jpg

No de a kép. Giger képzőmívész „rémálma” ez az Alien-fej, ami így konkrétan a filmben ugyan nem jelent meg, de nagyon jellemző a formája, a hangulata. Csodálkozom is, hogy a sok „fauvé fannak” nem esett le a Scirocco dizájnjáról, hogy az bizony egy Alien. Így aztán nem csoda, hogy egy vietnámi polgárnak meg pláne nem.

 

A Volkswagen ugyan nem gyakori errefelé, de ez a kivagyiságát mutogatni szerető észak-viet (hanoi) társadalom – erről még lesz szó – azért jól ismeri a márkát (persze nem azt, amiből Róka jól bevásárol az Üvegtgrisben).

 

A bejegyzés trackback címe:

https://viccesviet.blog.hu/api/trackback/id/tr225280736

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása