Mi látszik Délkelet-Ázsiából?

FERDE SZEMMEL

FERDE SZEMMEL

Nem kell a magyaroknak se Weöres, se progresszív muzsika, se jazz, se Bartók

2013. június 24. - ymel

Weöres Sándor 1oo éves!

Isten éltesse a Költőt! Aki mint gitárosoknak Mohai Tamás vagy Gadó Gábor, mint zenerajongónak Bartók Béla, festőknek mint Csontváry (mindenki illessze be a magáét) jelent felnézni való hegycsúcsot az életben.

Weöres azért is olyan kívül eső még a magyar órák világából is, mert amit mond, azt úgy mondja, hogy sokszor valóban csak ő érti. "Síppal-dobbal megnyitotta/ Kutyafülű Aladár" - ki gondolná, hogy a nagyszerű gyerekversben egy fehérvári kiállításmegnyitóra is utalt Weöres?

No de a poszt csak arról szól, hogy azért akadtak a magyar amatőr rockzenekarok között is páran mutatóba a '9o-es években is, akik komolyan gondolták, hogy meg lehet és érdemes is zanzásítani a nagyokat dögösebb muzsikával festve, hogy az írott, magyar szépségek eljussanak az ilyen irányba nemigen figyelő fiatalok közé is.

A Hamariberkenye

A Hamariberkenye egy rövid, de annál szenvedélyesebb életű kis zenekar volt 1994-95 között. Karner Gábor dobolt, Horváth Böjte István basszusgitározott és énekelt, Lémy Benkő Attila gitározott, énekelt, meg többnyire dalokat hegesztett. Először Cinkotán, majd a Gábor pincéjében, Nyíresszőlő telepen (Erdőkertes után) próbáltak.   

Az 1995-ös felvétel elég hamis, de így is nagyon szerettük egykor. Talán még lesz ennek a régi, magnókazettás szerencsétlenkedésnek egy hallgathatóbb változata is, de azért így is lejön a hangulat, a szöveg és az érdekes zenei megfogalmazás. Hallgassátok toleranciával: 

A bejegyzés trackback címe:

https://viccesviet.blog.hu/api/trackback/id/tr325375443

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

trizarre 2013.06.24. 11:19:45

tökjó kis szám ez :-) rég volt :-)

ymel 2013.06.24. 16:41:34

@trizarre: de jo! koszi. Kar, hogy nem tudom, kinek orulhetek a szemelyedben. Ujra akarom rogziteni a dolgot, lehetoleg kevesbe hamisan :)

kishawa 2013.06.24. 21:43:20

Szerintem nem volt hamis, csak rosszul volt keverve az enek.

ymel 2013.06.25. 03:01:28

@kishawa: hix, koszi. de azert hamis volt sok helyen. Jobb technikai korulmenyek kozott (nem enekszintire gondolok, hanem rendes hangzasi korulmenyekre)az enek is sokkal cizellaltabb lett volna. De majd valamikor ujravesszuk :).
Egyebkent ez egy nehez dal, vannak benne furfangos reszek.
süti beállítások módosítása