Mi látszik Délkelet-Ázsiából?

FERDE SZEMMEL

FERDE SZEMMEL

Megafonos Ahmed meg-a-pisilője

2016. december 04. - ymel

„Freedom for Ahmed!” – de miért? Innen távolról, ferde szemmel nézve jobban szembeötlik talán, hogy ez a tüntetésecske sem Ahmedről meg a megafonjáról szól. Ez az ember konkrétan bűncselekményt követett el, amiért valamiféle büntetés kiszabandó. De megjelenik pár civil és a szabadon engedéséért tüntet nagy zajjal. Mintha mindenki meghülyült volna abban/ebben az országban. Innen nézve a szabadon engedés ugyanolyan torz kívánság, mint a 10 év fegyház.
megafon.jpg
Ahmed erőszakosan szólt bele egy idegen ország szuverén rendelkezésébe, a negatív sztereotípiákat erősítve, nem kevés magyar emberben megrökönyödést keltve. Aki a szabadon bocsátását követeli, az okkal számíthat sok és sokféle ember (olykor) artikulálatlan indulataira.

A bíróság – és persze Orbánék – még jobban jöhettek volna ki a buliból, ha találnak Ahmednél némi műtrágyát, szigszalagot, gyutacsot stb, dehát ez már így jött össze, ebből kellett kihozni, amit sikerült.

Az viszont nyilvánvaló, hogy ezeknek az Ahmedos civileknek (a Budaházyért tüntetők is civilek voltak, részben biztosan) Ahmed csak egy friss ürügy volt, hogy a rezsim ellen meg lehessen rendezni a heti aktuális tüntetést. Ha ugyanis Ahmed személyes sorsa, tepsi épsége fontos lenne a számukra, akkor a józan észre hallgatva Ahmed büntetésének időtartamának csökkentéséért lehetett volna kivonulniuk. A manus bűnös, ez nem vitás. A 10 év viszont lehet, hogy sok. Ez valóban alap lehetne egy normális párbeszédre, sőt, mind a bíróság (’a rezsim’), mind az ellenzék profitálhatott volna belőle. De nem, itt ezek a tüntető, értelmiségi jóemberek teljesen meg vannak torzulva, és tettükkel nemhogy mérsékelnék az Ahmed iránti ellenszenvet (gondolom, sok mélymagyarban), de csak méginkább felkorbácsolják. Mert de Orbán. Sikerült ismét más, ezúttal Ahmed farkával verni a csalánt.
Bravó. Ennek a tehetséges Schilling Árpinak is, aki egyébként néha ugyanezt tette a színészeivel.

***

Persze a fegyházban Ahmed - ha korábban nem tette - akár dzsihádra is cserélheti a megafonját - nincs az a pszichomókus, aki ki tudná találni a magába roskadó elme sorsát

A bejegyzés trackback címe:

https://viccesviet.blog.hu/api/trackback/id/tr1712021097

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása