Mi látszik Délkelet-Ázsiából?

FERDE SZEMMEL

FERDE SZEMMEL

Nemcsak Szaniszlónak vannak összeesküvés-elméletei - MH17 és Vietnám

2014. július 20. - ymel

Nem, a riporterek harcias adu ásza mellett is vannak pacifistább verziói az összeesküvés-elméleteknek. A feces bukkakén itt éppen vietek beszélik meg a 'bűvös számot', ami a szerencsétlenül járt gépet érintette. 

A kommentelők szerint 7-es a járatszám, a gép típusa, a helyi idő és a dátum is. Egy másik kommentelő azt mondja, neki a 7-es szerencsés szám. 

Az egésznek semmi értelme, de a 'megfigyelőknek' ismét hozzátesz egy lapáttal a viet sztereotípiák erősítéséhez: iszonyatosan babonás a vietek nagy része. És erre egyébként különböző formákban óriási összegeket is elköltenek kezdve a legszegényebb rétegektől a legmódosabbakig. Virágzik a szerencsejáték megannyi változata a vallásbizniszről nem is beszélve. 



MH17.jpg

 

A tragédiának három viet-holland, kettős állampolgárságú áldozata is volt. A hivatalos retorika azonnali és független vizsgálatot követel. Az eset Vietnám számára is kényes, mivel az oroszokkal jó kapcsolatot ápolnak, akik a közelmúltban óriási haditengerészeti-kikötőépítési beruházást nyertek a dél-vietnámi partok mentén az USA-val szemben (Cam Ranh környéke). Dél-Vietnám tengerparti üdülői elképesztő mennyiségű orosz turistát fogadnak, akik között rengeteg a családos nyaraló is. Moszkvából például charter járat közlekedik pár éve a Nha Trang melletti Cam Ranh Nemzetközi  Repülőtérre. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://viccesviet.blog.hu/api/trackback/id/tr716525353

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása